Kendimizin yani iç benliğimizin dış dünya olarak buluştuğu yer tam olarak iş yaşamımız. İç Koçluk sürecinin birincil amacı, yüksek potansiyelli çalışanlardan kurumlarına ve kendi hayatlarına daha fazla anlam yaratmaktır. Bir yandan koçluk alan kişi “İç Ben” ile tanışırken bir yandan da “Dış Dünya” ile iletişimini kolaylaştırıp, performansını da arttırmış oluyor. Böylece süreç, koçluğun bireye nasıl yardımcı olduğu ile ilerliyor.
İş yerinde etkili koçluk, hem maliyet hem de koça ve danışana ulaşılabilirlik olarak ele alındığında “Kurum İçi Koçluk” hizmetidir. Süreç danışanlara ayna tutar ve böylece onlara kendi düşünme süreçlerini de gösterir. İş ile ilgili koçluk, bir zorluğa, beceriye, performansa, gelişime ya da liderlik gündemine göre konular ile ilerleyebilir. Amaç değerlerimiz, vizyonumuz ve hedeflerimiz ile ilgili temeller oluşturmaktır.
Teknosa Akademi olarak “Pozitif Değişim Koç Gibi Lider” programı ile 2011 yılında başlattığımız koçluk yolculuğu liderlerin takım çantalarına bir de “koçluk” aracını eklemiş oldu. Bu yıldan itibaren “koçluk modeli” ile liderlik edilen çalışanlara, 2013 yılı itibari ile saha çalışanlarımız da katıldı. “Pozitif Değişim Koç Gibi Lider” eğitiminin ardından saha için özel tasarlanan “An’da Satış Koçluğu” programı ile mağaza çalışanlarımız “An Be An” yapılan etkili koçluklarla satış performanslarını daha da yükseltirken, merkez çalışanlarımız “koçvari” yöneticileri ile farkındalıklarını ve performanslarını arttırmaya başladılar.